Etiquetas

jueves, 9 de julio de 2015

LLOM A LA SAL

Gente que viene y que se va;
la que más tarda en irse: aquella
en cuyas venas se pasea 
una dorada oscuridad.
Nikolai Gumiliov, Leopardo.


Ingredients:

1 kg de llom de porc (una peça sencera)
2 kg de sal gruixuda
100 grs d'herbes aromàtiques: romaní, farigola, orenga, alfàbrega, fonoll, cerfull ...


COM HO FEM?


  1. Traiem el greix que hi ha al voltant del porc amb un ganivet ben esmolat.
  2. Pre-escalfem el forn a 185ºC, amb calor amunt i avall i amb opció ventilador (si tenim).
  3. Arrebossem tot el llom amb les herbes aromàtiques fins que no vegem cap superfície de carn.
  4. En una safata de forn col·loquem un full de paper de forn ia sobre escampem una capa de sal grossa (d'uns 3 cm aprox.)
  5. Col·loquem la peça de llom sobre de la sal grossa i tapem novament amb sal grossa fins que no es vegi la peça de carn.
  6. Introduïm la safata al forn i posem al forn a 185ºC durant 70 minuts si volem una carn que estigui ben feta.
  7. Passat el temps deixem refredar una mica al forn amb la porta oberta.
  8. Col·loquem la safata en el taulell i amb l'ajuda d'una espàtula de fusta anem colpejant la capa de sal perquè es trenqui i la puguem treure.
  9. Quan tinguem la peça neteja la col·loquem en una taula de fusta i la tallem a rodanxes al gruix que vulguem i ja podrem menjar!
Aquest plat pot anar acompanyat d'una compota de poma o d'alguna salsa àcida. Nosaltres l'hem acompanyat amb una amanida de quinoa i verduretes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario