Etiquetas

lunes, 13 de julio de 2015

ARRÒS NEGRE DE CALAMARS

¿Me preguntas por qué compro arroz y flores? Compro arroz para vivir y flores para tener algo por lo que vivir. 
(Confucio)
Fa uns estius vaig descobrir aquesta recepta d'arròs negre amb calamars eivissencs. A pesar de què l'arròs ens encanta de totes les maneres, he de dir que és un plat espectacular i senzill.

Ingredients: (per a 4 persones)
- 2 dents d'all
- 70 gr. de ceba en trossos
- 80 gr. d'oli d'oliva verge extra
- 500 gr. de calamars nets i tallats a trossos
- 70 gr. de tomàquet triturat (natural o en conserva)
- 200 gr. d'arròs de gra rodó
- 700 gr. de brou de peix molt calent (o 700 gr. d'aigua molt calenta i 1 pastilla de brou concentrat de peix)
- 2 sobres de tinta de calamar (dissolta en una mica d'aigua) o en el seu defecte la tinta dels calamars que has netejat.
- 1 culleradeta de sal

COM HO FEM:


  1. Al got de la Thermomix posem els alls, la ceba i l'oli. Programem 4 segons, a velocitat 5. Seguidament, sofregim durant 5 minuts, temperatura Varoma i velocitat 1.
  2. Incorporem els calamars i programem 8 minuts, temperatura Varoma i velocitat cullera.
  3. Afegim el tomàquet triturat i l'arròs. Programem 3 minuts, temperatura Varoma i velocitat cullera.
  4. Afegim el brou de peix molt calent i programem 18 minuts, temperatura 100º, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
  5. Quan quedin 10 minuts tirem la tinta i la sal. Seguim a temperatura 100º, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
  6. Aboquem a una font, barregem bé i deixem reposar durant 4-5 minuts. Servim immediatament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario