Etiquetas

martes, 14 de julio de 2015

COCA DE NECTARINES

Amb l'estiu arriben les nectarines (Prunus persica), una varietat de préssec de sabor dolç i abundant suc. Encara que el Diccionari de la Reial Acadèmia la defineixi com un híbrid de préssec i pruna aquesta afirmació no és exacta, ja que es tracta d'una varietat espontània de préssec que va sorgir sense la intervenció humana i va donar com a resultat una fruita molt semblant, però amb la pell llisa

Des de què vaig veure la recepta a la revista n81 de thermomix, no he deixat de donar-li voltes. Hi havia un paquet de metlles a l'armari que demanava un ús imminent. Aquesta recepta s'adapta a a elles, però la dieta no s'ajusta. Així que, aprofitant rl taller de cant que fem amb la soprano Irantzu Bartolomé, he pensat a dur aquesta coca per berenar. 


Ingredients per a 12 racions 

  • 1 làmina de massa de pasta de full estesa 
  • 2 ous (un batut per a pintar) 
  • 100 g de ametlles torrades 
  • 70 g de sucre 
  • 50 g de farina de rebosteria 
  • 100 g de mantega a temperatura ambient 
  • 1/2 culleradeta de vainilla liquida 
  • 750 g de nectarines amb pell, sense os i tallades en làmines 
  • 200 g de melmelada d'albercoc

COM HO FEM? 


  1. Preescalfem el forn a 180 ° C. 
  2. Amb el corró, estenem la massa de pasta de full fins que tingui un gruix de 3 mm i forrem un motlle rectangular de 25 x 40 x 2 cm. Punxem la superfície amb una forquilla i pintem amb ou batut (reservem la resta d'ou batut). Reserva a la nevera. 
  3. Posem al got de la thermomix les ametlles, el sucre i la farina. Triturem 10 seg / vel4 
  4. Afegim la mantega, 1 ou, l'ou batut restant i la vainilla. Batem 15 seg / vel 4. 
  5. Cobrim amb la barreja la base de pasta de full deixant una vora d'1 cm sense cobrir. 
  6. Col·loquem a la superfície files de làmines de nectarina superposades.
  7. Fiquem al forn durant 35-40 minuts, fins que estigui ben daurada. 
  8.  Fora del forn i, en calent, pintem tota la superfície amb la melmelada d'albercoc 

La podem servir tant  calenta com freda, tallada en porcions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario