Etiquetas

viernes, 3 de julio de 2015

CREMA DE FONOLL

M'agrada molt preparar purés per sopar. vario els ingredients per no utilitzar sempre a la mateixos (Carbassa, fonoll, porros, pastanaga ...). A més, amb els purés o cremes, d'una sola vegada faig el sopar per als nens i per a nosaltres.

Mai havia fet servir el fonoll ni havia reparat en ell. Però la veritat és que ens va encantar la primera vegada. i des de llavors, s'ha convertit en una crema, tant freda com calenta, imprescindible en alguna de les sopars setmanals. Estic segur que el resultat us sorprendrà.

El seu sabor recorda molt a l'anís, destacant per ser una hortalissa refrescant i amb un toc certament dolç. Té només 35 kcal per 100gr, així que és una bona opció per menjar lleuger. Així mateix aporta propietats diürètiques, per la qual cosa és útil contra la retenció de líquids i per depurar el nostre organisme.

Ingredients

  • 1 bulb de fonoll, 
  • 1 patata gran (o un grapat d'arrós), 
  • 1 pastanaga, 
  • 1 litre de brou de verdures (o d'aigua), 
  • 100 ml de llet desnatada (Si voleu pot ser nata) 
  • oli d'oliva verge extra, 
  • pebre 
  • sal.

Com ho fem:

  1. El primer és preparar les verdures. Trossegem el bulb de fonoll. Tallem la pastanaga a rodanxes i trossegem la patata.
  2. Posem una mica d'oli a una cassola i hi afegim el fonoll. El saltegem a foc fort un parell de minuts. Afegim la resta de verdures. Salpebrem i cuinem uns minuts més. Això farà que sigui més gustosa la crema
  3. Arriba el moment d'afegir el brou de verdures o l'aigua. Jo ho faig amb aigua i no hi ha cap problema. És important que quedi la verdura ben coberta d'aigua. Aquí comença la part que més m'agrada. 
  4. Quan comenci a bullir, baixem el foc i cuinem uns 20 minuts. Triturem tot amb la batedora fins a obtenir una crema homogènia.
  5. Afegim la llet, remenem perquè es barregi tot bé i cuinem uns 5 minuts a foc mitjà per donar-li el toc de textura final. M'agrada tornar a triturar un cop li he afegit la llet. M'agrada la textura que agafa. 
  6. Ja tenim una crema llista per sopar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario