Gente que viene y que se va;
la que más tarda en irse: aquella
en cuyas venas se pasea
una dorada oscuridad.
Nikolai Gumiliov, Leopardo.
Ingredients:
1 kg de llom de porc (una peça sencera)
2 kg de sal gruixuda
100 grs d'herbes aromàtiques: romaní, farigola, orenga, alfàbrega, fonoll, cerfull ...
COM HO FEM?
- Traiem el greix que hi ha al voltant del porc amb un ganivet ben esmolat.
- Pre-escalfem el forn a 185ºC, amb calor amunt i avall i amb opció ventilador (si tenim).
- Arrebossem tot el llom amb les herbes aromàtiques fins que no vegem cap superfície de carn.
- En una safata de forn col·loquem un full de paper de forn ia sobre escampem una capa de sal grossa (d'uns 3 cm aprox.)
- Col·loquem la peça de llom sobre de la sal grossa i tapem novament amb sal grossa fins que no es vegi la peça de carn.
- Introduïm la safata al forn i posem al forn a 185ºC durant 70 minuts si volem una carn que estigui ben feta.
- Passat el temps deixem refredar una mica al forn amb la porta oberta.
- Col·loquem la safata en el taulell i amb l'ajuda d'una espàtula de fusta anem colpejant la capa de sal perquè es trenqui i la puguem treure.
- Quan tinguem la peça neteja la col·loquem en una taula de fusta i la tallem a rodanxes al gruix que vulguem i ja podrem menjar!
Aquest plat pot anar acompanyat d'una compota de poma o d'alguna salsa àcida. Nosaltres l'hem acompanyat amb una amanida de quinoa i verduretes.
No hay comentarios:
Publicar un comentario