Amb l'estiu arriben les nectarines (Prunus persica), una varietat de préssec de sabor dolç i abundant suc. Encara que el Diccionari de la Reial Acadèmia la defineixi com un híbrid de préssec i pruna aquesta afirmació no és exacta, ja que es tracta d'una varietat espontània de préssec que va sorgir sense la intervenció humana i va donar com a resultat una fruita molt semblant, però amb la pell llisa
Des de què vaig veure la recepta a la revista n81 de thermomix, no he deixat de donar-li voltes. Hi havia un paquet de metlles a l'armari que demanava un ús imminent. Aquesta recepta s'adapta a a elles, però la dieta no s'ajusta. Així que, aprofitant rl taller de cant que fem amb la soprano Irantzu Bartolomé, he pensat a dur aquesta coca per berenar.
Ingredients per a 12 racions
La podem servir tant calenta com freda, tallada en porcions.
- 1 làmina de massa de pasta de full estesa
- 2 ous (un batut per a pintar)
- 100 g de ametlles torrades
- 70 g de sucre
- 50 g de farina de rebosteria
- 100 g de mantega a temperatura ambient
- 1/2 culleradeta de vainilla liquida
- 750 g de nectarines amb pell, sense os i tallades en làmines
- 200 g de melmelada d'albercoc
COM HO FEM?
- Preescalfem el forn a 180 ° C.
- Amb el corró, estenem la massa de pasta de full fins que tingui un gruix de 3 mm i forrem un motlle rectangular de 25 x 40 x 2 cm. Punxem la superfície amb una forquilla i pintem amb ou batut (reservem la resta d'ou batut). Reserva a la nevera.
- Posem al got de la thermomix les ametlles, el sucre i la farina. Triturem 10 seg / vel4
- Afegim la mantega, 1 ou, l'ou batut restant i la vainilla. Batem 15 seg / vel 4.
- Cobrim amb la barreja la base de pasta de full deixant una vora d'1 cm sense cobrir.
- Col·loquem a la superfície files de làmines de nectarina superposades.
- Fiquem al forn durant 35-40 minuts, fins que estigui ben daurada.
- Fora del forn i, en calent, pintem tota la superfície amb la melmelada d'albercoc
La podem servir tant calenta com freda, tallada en porcions.
No hay comentarios:
Publicar un comentario