Etiquetas

miércoles, 13 de agosto de 2014

BACALLÀ AL VAPOR AMB VERDURES

El bacallà és un peix blanc i, per tant, posseeix un baix contingut gras. Emmagatzema les seves reserves de greix preferentment en el fetge, emprat per a la fabricació d'oli de peix. La seva carn és rica en proteïnes d'alt valor biològic i a més posseeix una àmplia varietat de vitamines i minerals. Entre les vitamines destaquen les del grup B, principalment la B1, B2, B6 i B9. Totes elles posseeixen importants funcions i permeten l'aprofitament dels nutrients energètics, és a dir, d'hidrats de carboni, grasses i proteïnes. 

Estem acostumats a veure que per preparar un bon bacallà hem de fer servir greixos, en concret l'oli. El podem confitar o bé el podem fregir, el pil-pil és una altra opció ben carregada de calories. Us proposo una recepta baixa en calories i que us pot ajudar amb la vostra dieta. 

Preparació
  • Usar la thermomix amb 1 litre d'aigua i posar temperatura varoma, velocitat 1 fins que l'aigua estigui calenta.
  • Mentre, trossegem en tires les verdures. Les amanim amb sal i estragó i les col·loquem a la part baixa de la safata Varoma. La verdura la tindrem 15 minuts, temperatura varoma i velocitat 1.
  • Transcorreguts 10 minuts incorporarem els lloms de bacallà en la part superior de la safata (sempre temperatura*varoma, velocitat 1). Prèviament els haurem salpebrat. Personalment m'agrada posar-li una mica de sèsam amb wasabi.
  • Transcorregut el temps verificarem que tot estigui ben fet. Si no ho està, li afegim 5-10 minuts més perquè s'acabin de fer (depèn del grossor del peix).
Si us agrada la melmelada de taronja amarga, podeu untar una mica al bacallà abans de ficar-lo al varoma.

1 comentario: