El bacallà és un peix blanc i, per tant, posseeix un baix contingut
gras. Emmagatzema les seves reserves de greix preferentment en el fetge,
emprat per a la fabricació d'oli de peix. La seva carn és rica en
proteïnes d'alt valor biològic i a més posseeix una àmplia varietat de
vitamines i minerals. Entre les vitamines destaquen les del grup B,
principalment la B1, B2, B6 i B9. Totes elles posseeixen importants
funcions i permeten l'aprofitament dels nutrients energètics, és a dir,
d'hidrats de carboni, grasses i proteïnes.
Estem acostumats a veure que per preparar un bon bacallà hem de fer servir greixos, en concret l'oli. El podem confitar o bé el podem fregir, el pil-pil és una altra opció ben carregada de calories. Us proposo una recepta baixa en calories i que us pot ajudar amb la vostra dieta.
Preparació
- Usar la thermomix amb 1 litre d'aigua i posar temperatura varoma, velocitat 1 fins que l'aigua estigui calenta.
- Mentre, trossegem en tires les verdures. Les amanim amb sal i estragó i les col·loquem a la part baixa de la safata Varoma. La verdura la tindrem 15 minuts, temperatura varoma i velocitat 1.
- Transcorreguts 10 minuts incorporarem els lloms de bacallà en la part superior de la safata (sempre temperatura*varoma, velocitat 1). Prèviament els haurem salpebrat. Personalment m'agrada posar-li una mica de sèsam amb wasabi.
- Transcorregut el temps verificarem que tot estigui ben fet. Si no ho està, li afegim 5-10 minuts més perquè s'acabin de fer (depèn del grossor del peix).
Cada recepta que passa em sorprens més. Gràcies.
ResponderEliminar