Etiquetas

sábado, 25 de junio de 2016

FUMET

Un saborós arròs de peix requereix un bon brou o fumet, com per a determinats guisats són imprescindibles els brous, els sofregits o les picades. Aquestes elaboracions bàsiques formen part de les rutines de qualsevol cuina. M'agrada tenir un fons sempre preparat per utilitzar. Avui prepararé un bon fumet. 

El brou de peix o fumet és un brou molt simple, imprescindible per a tot tipus d'arrossos i guisats de peix. El seu temps de cocció sol ser breu: 20 o 30 minuts són suficients per obtenir una bona base de peix. Si volem un brou més concentrat, hem de reduir-lo després d'haver-lo colat.


COM HO FEM

Mig quilo de peix de roca
Dos caps d'alls petits
Llorer
1 tomata
Oli
Sal
2 litresd'aigua

1. Primer de tot netejam amb el peix amb aigua freda. 
2. Escalfam l'oli i fem un sofregit amb els alls tallats i la tomata tallada en quarts.
3. Afegim el peix al sofregit i la sal. Anem remenant, trencant el peix. Afegim el llorwr. 
4. Quan tenim el peix trencat i daurat posem l'aigua. A foc lent durant 30 minuts fem bullir el brou. 
5. Tastem per comprobar la sal i reservem fins que refredi. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario