Etiquetas

domingo, 16 de diciembre de 2018

GINGERBREAD MAN

"Això que veig aquí només és una escorça. El verdaderament important és invisible als ulls".
Antoine de Saint-Exupéry

INGREDIENTS
1/2 tassa de mantega tova 
1 tassa de sucre 
1 ou 
1 cullerada de nata 
1 culleradeta de vainilla 
2 tasses de farina cernida 
1 culleradeta de canyella mòlta 
1/2 culleradeta de clau d'olor en pols 
1 culleradeta de llevat 
1 polsim de sal 
2 cullerades de gingebre

Preparació 

Es bat la mantega fins a aconseguir una crema. Afegir el sucre gradualment. Batre fins que quedi ben barrejat. Afegir els altres ingredients batent molt bé després de cada addició. 

Barrejar els ingredients secs (la farina, la canyella, el clau, gingebre) afegir-los a la barreja de mantega. Barrejar molt bé. Ha de quedar una massa com la de les truites, que sigui manejable. 

Es fan dues porcions iguals, s'emboliquen en paper film molt bé, sense que tingui contacte amb l'aire i es fica al refrigerador durant unes 3 hores. Quan es treu la massa de la nevera s'ha de treballar amb una mica de farina, sinó s'aferra tota l'estona.

Un cop freda la massa, s'aplana amb un corró, donant-li el gruix que agradi més. Es tallen els ninots amb un tallador i es col·loquen a una safata. Es fiquen al forn pre-escalfat a 190º durant uns 7 minuts o fins que les galetes estiguin una mica daurades en els seus extrems. 

Cal estar al pendent perquè no es passin. Si són gruixudes, necessitaran una mica més de temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario